Legyinthetnénk, de ne tegyük. Egyszerű köret, de ha megfelelő főétellel párosítjuk, akkor igazán remek együttest alkothatnak!
Hozzávalók:
Elkészítése:
Közepes fejekből készítjük. A külső leveleitől megfosztott káposztát cikkekre vágjuk, ügyelve az egymásra boruló leveleket torzsája egyben tartsa. Mindkét oldalát olívaolajjal lekenjük, sóval bepergetjük, fekete borssal meghintjük.
Gőzös sütőben puhítjuk, majd száraz sütéssel, magas hőmérsékleten készre pirítjuk.
Hét hetente, csütörtökönként ezt párosítjuk a lecsós csirkével. Az alábbi napokon rendelhetik meg: „Cigány lecsó (1/2 csirke. Sült káposzta. Édesburgonya röszti.” néven!
Január 14.
Március 04.
Április 22.
Június 10.
Július 29.
Szeptember 16.
November 04.
0 hozzászólás