Oldal kiválasztása

Gordon – Menümánia – Ramsay!

Írta: Sárándi Gombóta

2021.04.17.
belyeg 2

Pisztáciás sertéshússal töltött csirkecomb rolád baconba tekerve. Köret: Kakukkfüves kelbimbó mézes gesztenyével. De hogyan cseppen ebbe az ételbe „A fickó F-fel”?! Igen egyszerű a magyarázata ennek, az „Ő” ételét adoptáltuk, és készítjük el Önöknek!

Ugye nem kell bemutatni a skót fenegyereket, a konyha ördögét, aki a pokol konyháját is vezeti? 3* séf ő, könyvek és televízió műsorok tucatjai fűződik a nevéhez, igazi sztárszakács.

gordon ramsay

A „Csak könnyedén” című könyvében leltem erre a receptre: ” Szalonnába tekert csirkecomb sertéshússal és pisztáciával töltve”

gordon

gordon2

Íziben a kollégáim elé vetettem a receptet, és ők kivesézve rábólintottak, feltehetjük az étlapra. Mivel a hozzávalói megfelelnek a „kőkorszaki” követelményeknek is, ezért a „paleo” választékunkat gazdagította.

gordon3

Elkészült hozzá a kalkuláció, az anyaghányadba is „belefért” így az étel zöld utat kapott!
Maga az étel nem túl bonyolult, és ez mindenképpen a javára válik. Csirke felsőcombról a bőrt letépjük, majd kiterítve ízesítjük, és kissé megklopfoljuk.

gordon8 1

Töltelékhez a sertéscombot ledaráljuk. Pisztáciával, tojásnak a sárgájával (mert Gordon a fehérjét nem akarta) és fűszerekkel összegyúrjuk.
A kiterített combra halmozunk egy adagot, majd a filéket feltekerjük.

Alaplében megpároljuk, kihűtve szalonna szeletekbe burkoljuk.

gordon4

Köretnek a kelbimbót és a gesztenye bélt ízesítve megpároljuk.

gordon6

A backonba tekert combokat megsütjük. Felszeleteljük és tálaljuk.

gordon7

Ramsay ételét 2021-ben, 7 hetente, szerdánként az alábbi napokon rendelheti meg:

gordon9

Április 21.
Június 09.
Július 28.
Szeptember 15.
November 03.
December 22.

Legutóbbi bejegyzések

Hasonló bejegyzések

A kasztrált, az író és a vendéglős – levesbe velük!

A kasztrált, az író és a vendéglős – levesbe velük!

’ha nem a legnépszerűbb levesünk a „PALÓC” nevezetű, amiben leledzik a címbéli: „KASZTRÁLT” herélt fiú bárányból lett felnőtt (értelemszerűen nem férfi) ÜRÜ, az „ÍRÓ” nagy mesemondónk MIKSZÁTH, Johann a „VENDÉGLŐS” az ikonikus GUNDEL! Egy rendes recept a...

bővebben
A „Duna” mint mód!

A „Duna” mint mód!

Ha ez az étel hímnemű, akkor pont most lett nyugdíjas. Ha nő, akkor már jó pár éve élvezi a dologtalan hétköznapokat. 1958-ban született, Kádár ravasz terveként, propaganda fegyvernek! Súlyos „terhet” cipel ő, és a vele egykorú testvérei, mint a „Hortobágyi húsos...

bővebben

0 hozzászólás