Oldal kiválasztása

Semmi „különös”… Sült káposzta.

Írta: Sárándi Gombóta

2021.01.13.
sultkaposzta

Legyinthetnénk, de ne tegyük. Egyszerű köret, de ha megfelelő főétellel párosítjuk, akkor igazán remek együttest alkothatnak!

Sult kaposzta1

Hozzávalók:

Sult kaposzta3

Elkészítése:
Közepes fejekből készítjük. A külső leveleitől megfosztott káposztát cikkekre vágjuk, ügyelve az egymásra boruló leveleket torzsája egyben tartsa. Mindkét oldalát olívaolajjal lekenjük, sóval bepergetjük, fekete borssal meghintjük.

Sult kaposzta4

Gőzös sütőben puhítjuk, majd száraz sütéssel, magas hőmérsékleten készre pirítjuk.

received 1366359653699171

Hét hetente, csütörtökönként ezt párosítjuk a lecsós csirkével. Az alábbi napokon rendelhetik meg: „Cigány lecsó (1/2 csirke. Sült káposzta. Édesburgonya röszti.” néven!

Január 14.
Március 04.
Április 22.
Június 10.
Július 29.
Szeptember 16.
November 04.

Legutóbbi bejegyzések

Hasonló bejegyzések

A „Duna” mint mód!

A „Duna” mint mód!

Ha ez az étel hímnemű, akkor pont most lett nyugdíjas. Ha nő, akkor már jó pár éve élvezi a dologtalan hétköznapokat. 1958-ban született, Kádár ravasz terveként, propaganda fegyvernek! Súlyos „terhet” cipel ő, és a vele egykorú testvérei, mint a „Hortobágyi húsos...

bővebben
Máglyára vele!

Máglyára vele!

Talán a Britek kenyérpudingja az origója a mi rendkívül édes és habos desszertünknek a „Máglyarakásnak”, amit 7 hetente, keddenként kínálunk vendégeinknek. A „klasszikus” mellett egy „interpretációs” szilvás-mogyorós-csokoládés változatot is étlapon tartunk!...

bővebben

0 hozzászólás