Pisztáciás sertéshússal töltött csirkecomb rolád baconba tekerve. Köret: Kakukkfüves kelbimbó mézes gesztenyével. De hogyan cseppen ebbe az ételbe „A fickó F-fel”?! Igen egyszerű a magyarázata ennek, az „Ő” ételét adoptáltuk, és készítjük el Önöknek!
Ugye nem kell bemutatni a skót fenegyereket, a konyha ördögét, aki a pokol konyháját is vezeti? 3* séf ő, könyvek és televízió műsorok tucatjai fűződik a nevéhez, igazi sztárszakács.
A „Csak könnyedén” című könyvében leltem erre a receptre: ” Szalonnába tekert csirkecomb sertéshússal és pisztáciával töltve”
Íziben a kollégáim elé vetettem a receptet, és ők kivesézve rábólintottak, feltehetjük az étlapra. Mivel a hozzávalói megfelelnek a „kőkorszaki” követelményeknek is, ezért a „paleo” választékunkat gazdagította.
Elkészült hozzá a kalkuláció, az anyaghányadba is „belefért” így az étel zöld utat kapott!
Maga az étel nem túl bonyolult, és ez mindenképpen a javára válik. Csirke felsőcombról a bőrt letépjük, majd kiterítve ízesítjük, és kissé megklopfoljuk.
Töltelékhez a sertéscombot ledaráljuk. Pisztáciával, tojásnak a sárgájával (mert Gordon a fehérjét nem akarta) és fűszerekkel összegyúrjuk.
A kiterített combra halmozunk egy adagot, majd a filéket feltekerjük.
Alaplében megpároljuk, kihűtve szalonna szeletekbe burkoljuk.
Köretnek a kelbimbót és a gesztenye bélt ízesítve megpároljuk.
A backonba tekert combokat megsütjük. Felszeleteljük és tálaljuk.
Ramsay ételét 2021-ben, 7 hetente, szerdánként az alábbi napokon rendelheti meg:
Április 21.
Június 09.
Július 28.
Szeptember 15.
November 03.
December 22.
0 hozzászólás